Arabica La Sabrosa 250g
Opis
Arabica la Sabrosa
Anielsko dobra i rozkosznie słodka. Każda kropla skrywa w sobie niezwykle intensywny smak z nutką wykwintnego marcepanu. Zaskoczy Cię kakaowym posmakiem - aromat przywodzi na myśl niezapomniane chwile dzieciństwa i ulubione łakocie. Daj się skusić na rozpływające się w ustach toffi i rozkoszuj się zapachem orzechów. Kremowe body dopieści Twoje kubki smakowe, by każdą chwilę spędzoną z kubkiem kawy zwieńczał szeroki, błogi uśmiech.
|
Brazylia Santos
![]() |
Brazylijskie kawowce rosną na wysokościach 750-1100 m n.p.m. |
![]() |
Zbiory ziaren odbywają się od maja do sierpnia i obrabiane są metodą suchą. |
![]() |
Ziarna pochodzą z grupy producenckiej Cooperativa Cooxupé, działającej na brazylijskich terenach od roku 1932. Spółdzielnia zrzesza 12000 członków, z czego aż 97% to niewielkie gospodarstwa. |
Peru El Palto
![]() |
Kawa pochodząca z Peruwiańskich Andów, rosnąca na wysokościach 1300-1800 m n.p.m. |
![]() |
Zbiory ziaren odbywają się od czerwca do sierpnia i obrabiane są metodą mokrą. |
![]() |
Ziarna pochodzą z grupy producenckiej JUMARP, zrzeszającej jedynie 188 członków, uprawiających kawowce na obszarze 549 hektarów, w tak zwanym Selva Alta. |
![]() |
Ziarna posiadają certyfikat BIO, Organiczności oraz Sprawiedliwego Handlu. |
Indie Monsoon Malabar
![]() |
Kawy z prowincji Malbar należą do najlepszych indyjskich kaw. Plantacje znajdują się na wysyokosciach 1000-1400 m n.p.m. |
![]() |
Zbiory ziaren odbywają się od października do lutego i obrabiane są przez monsunowanie. |
Ziarna kawy zyskują niepowtarzalne cechy dzięki zastosowaniu procesu monsunowania.
Podczas którego kawa przez okres kilkunastu tygodniu poddawana jest działaniu wiatru i deszczy monsunowych. Dzięki takiemu procesowi kawa jest niezwykle aksamitna, traci kwasowość, za to staje się słodsza i zyskuje orzechowy posmak.
Zalecany sposób przygotowania:
-
espresso
-
ekspres przelewowy
-
kawiarka
-
french press
Analiza składu kawy:
-
kofeina: 30mg/100g
-
polifenole: 61 mg/g
-
tłuszcz: 11%
-
białko: 17%
Dane techniczne
Typ | Blend |
Skład | Arabica 100% |
Pochodzenie | Brazylia, Peru, Indie |