Arabica La Sabrosa 250g

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 40,50 zł 40.50


ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

 

Arabica la Sabrosa

Anielsko dobra i rozkosznie słodka. Każda kropla skrywa w sobie niezwykle intensywny smak z nutką wykwintnego marcepanu. Zaskoczy Cię kakaowym posmakiem - aromat przywodzi na myśl niezapomniane chwile dzieciństwa i ulubione łakocie. Daj się skusić na rozpływające się w ustach toffi i rozkoszuj się zapachem orzechów. Kremowe body dopieści Twoje kubki smakowe, by każdą chwilę spędzoną z kubkiem kawy zwieńczał szeroki, błogi uśmiech. 

 

 

 

100% Arabica

   

Brazylia

Peru 

Indie

   

marcepan

toffi

orzechy

   

stopień palenia: 

średnio ciemny

   

zawartość kofeiny:

30mg/100g

 


Brazylia Santos
 

  Brazylijskie kawowce rosną na wysokościach 750-1100 m n.p.m.

 

Zbiory ziaren odbywają się od maja do sierpnia i obrabiane są metodą suchą.

 

Ziarna pochodzą z grupy producenckiej Cooperativa Cooxupé, działającej na brazylijskich terenach od roku 1932. Spółdzielnia zrzesza 12000 członków, z czego aż 97% to niewielkie gospodarstwa.

 

 


Peru El Palto

 

  Kawa pochodząca z Peruwiańskich Andów, rosnąca na wysokościach 1300-1800 m n.p.m. 

 

Zbiory ziaren odbywają się od czerwca do sierpnia i obrabiane są metodą mokrą.

 

Ziarna pochodzą z grupy producenckiej JUMARP, zrzeszającej jedynie 188 członków, uprawiających kawowce na obszarze 549 hektarów, w tak zwanym Selva Alta.

 

Ziarna posiadają certyfikat BIO, Organiczności oraz Sprawiedliwego Handlu.

 

 


Indie Monsoon Malabar

 

  Kawy z prowincji Malbar należą do najlepszych indyjskich kaw. Plantacje znajdują się na wysyokosciach 1000-1400 m n.p.m.

 

Zbiory ziaren odbywają się od października do lutego i obrabiane są przez monsunowanie.

 

 

Ziarna kawy zyskują niepowtarzalne cechy dzięki zastosowaniu procesu monsunowania.


Podczas którego kawa przez okres kilkunastu tygodniu poddawana jest działaniu wiatru i deszczy monsunowych. Dzięki takiemu procesowi kawa jest niezwykle aksamitna, traci kwasowość, za to staje się słodsza i zyskuje orzechowy posmak.

 

 

Zalecany sposób przygotowania:

  • espresso

  • ekspres przelewowy

  • kawiarka

  • french press

Analiza składu kawy:

  • kofeina: 30mg/100g

  • polifenole: 61 mg/g

  • tłuszcz: 11%

  • białko: 17%

 

 

 

Dane techniczne

Typ Blend
Skład Arabica 100%
Pochodzenie Brazylia, Peru, Indie
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl