Tres Comas 1000g
Opis
Tres Comas
Wzbij się na wyżyny smaku i spróbuj doskonałej kompozycji 3 wyjątkowych ziaren. Zamknij oczy i przenieś się do Amerykańskiego snu. Z każdym łykiem przemierzaj kolejne kraje, zatrzymaj się na chwilę w Ameryce Środkowej i poczuj bajeczną słodycz miodu i orzechów oraz niezwykły smak czarnej porzeczki. Kolejny łyk przeniesie Cię do smaków dzieciństwa, czyli dojrzałych owoców leśnych i cynamonu. Wędrówkę po krainie smaków i aromatów zakończ, smakując ciemną czekoladę i karmel.
|
Salvador SHG
![]() |
+1350 m n.p.m. |
![]() |
Zbiory ziaren odbywają się od stycznia do marca i obrabiane są metodą mokrą. |
![]() |
Powierzchnia Salwadoru wynosi 21 040 km², z czego aż 160 ha zajmują plantacje kawy. Ciągle rosnący i rozwijający się rynek, daje pracę ponad 24 tys. plantatorom. |
Nicaragua SHG
![]() |
+1350 m n.p.m. |
![]() |
Zbiory ziaren odbywają się od grudnia do marca i obrabiane są metodą mokrą. |
![]() |
Znaczną część kaw z regionu Nikaragui pozyskuje stowarzyszenie Asociacion Aldea Globar. Asociacion Aldea Global, które działa od 1992 roku, zrzesza 22 farmerów i propaguje zrównoważone zarządzanie zasobami naturalnymi oraz ekologiczną produkcję. |
Meksyk SHG
![]() |
+1350 m n.p.m. |
![]() |
Zbiory ziaren odbywają się od lutego do marca i obrabiane są metodą mokrą. |
Zalecany sposób przygotowania:
- espresso
- ekspres przelewowy
- kawiarka
- french press
Dane techniczne
Typ | Blend |
Skład | Arabica 100% |
Pochodzenie | Meksyk, Nikaragua, Salwador |